ریتینو

بهترین نوع سمعک برای کودکان کدام است؟

کم شنوایی تاثیرات بسیار زیادی بر کیفیت زندگی کودکان دارد. از جمله این اثرات می‌توان به تاثیر کم شنوایی بر یادگیری کودکان، دوری از اجتماع، کاهش اعتماد به نفس و موارد متعدد دیگر اشاره کرد. این کم شنوایی می‌تواند موقت ( بر اثر ضربه یا مصرف دارویی خاص یا یک بیماری ثالث مانند عفونت) یا دائمی باشد. اگر شما هم کودک کم شنوا دارید، در این مقاله به شما کمک می‌کنیم تا بهترین نوع سمعک برای کودکان خود را پیدا کنید. سمعک ها انواع متفاوتی دارند و بر اساس اندازه، نوع، هزینه و … دسته بندی می‌شوند. سه نوع از بهترین سمعک ها برای کودکان عبارت است از: سمعک داخل گوش (ITE)، گیرنده در گوش (RITE) و پشت گوش (BTE). خوشبختانه اگر کم شنوایی کودک دائمی باشد، باز هم میتوانید با استفاده از سمعک، تا حدودی به بازیابی شنوایی کودک کمک کنید.

در ادامه به علل کم شنوایی، بهترین نوع سمعک برای کودکان و معرفی مراکز معتبر خرید سمعک می‌پردازیم.

علل کم شنوایی در کودکان کدامند؟

طبق تحقیقات انجام شده در ایران و مقالات منتشر شده آمار کودکان کم شنوا بدین شرح است:

از مجموع نوزادان مورد بررسی, 39376 پسر و 3724 دختر بودند که از این تعداد 193 نوزاد پسر (5 در هزار) و 169 نوزاد دختر (4.6 در هزار) کم شنوا تشخیص داده شدند.

جالب است بدانید که این آمار در امریکا، دو تا سه کودک به ازای هر هزار کودک ( سه در هزار)‌ است.

میزان کم شنوایی نیز در انتخاب بهترین سمعک اثرگذار است. کم شنوایی در دو دسته خفیف و عمیق دسته بندی می‌شود و متاسفانه حتی کم شنوایی خفیف نیز اثراتی بر رشد زبانی و گفتار کودک خواهد داشت.

کم شنوایی مادر زادی

کم شنوایی در دو دسته بعد از تولد و قبل از تولد دسته بندی می‌شود. هر دوی این دسته ها را میتوان با انتخاب بهترین سمعک برای کودکان بهتر کنترل کرد. کم شنوایی مادر زادی در دسته قبل از تولد قرار می‌گیرد و شامل موارد زیر می شود:

  • عوامل ارثی ( اثرگذار ترین‌ ) مورد که می‌تواند قبل از تولد یا حتی بعد از رشد بروز دهد.
  • وزن پایین نوزاد هنگام تولد
  • آسیب ها و صدمات بدو تولد
  • دیابت مادر هنگام بارداری
  • تولد زودرس نوزاد
  • عفونت ها در جنین یا مادر

انواع کم شنوایی در کودکان کدامند؟

کم شنوایی در کودکان انواع مختلفی دارد که شایع ترین آنها،‌ عفونت گوش به دفعات بالا است. این عوامل به کاهش شنوایی منجر می‌شوند. در ادامه به چند مورد شایع تر اشاره می‌کنیم:

کم شنوایی ساختاری

همان طور که از اسمش پیداست مربوط به ساختار گوش ( گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی) است. کم شنوایی ساختاری بیشتر در اثر وارد شدن ضربه به سر و سیستم شنوایی و یا انسداد کانال شنوایی گوش بروز می‌دهد. به هر شکل بر اثر اختلال به وجود آمده در ساختار گوش، صدا نمی‌تواند به گوش برسد. از جمله این اختلالات شنیداری می‌توان به انسداد گوش، عفونت، شکستگی استخوان های گوش میانی و … اشاره کرد. این نوع از کم شنوایی می‌تواند موقت یا دائم باشد.

عفونت گوش

یکی از دلایل اصلی کم شنوایی عفونت گوش است. با بروز التهاب و عفونت در گوش، یا تجمع مایع عفونی در مجرای گوش و پشت پرده گوش، کم شنوایی رخ ناشی از عفونت رخ می‌دهد. به طور معمول این علت در دسته موقت قرار می‌گیرد و به درمان دارویی مناسب و به موقع، پاسخ مطلوبی می‌دهد.

کم شنوایی حسی عصبی

این نوع کم شنوایی معمولا به دلیل انتقال پیدا نکردن جریان های حسی و عصبی در گوش رخ می‌دهد که نسبت به کم شنوایی ساختاری شایع تر است. پیرگوشی یا قرار گرفتن در محیط های دارای آلودگی صوتی از عوامل اصلی این اختلال در بزرگسالی هستند. دستگاه های شنوایی مانند سمعک و کاشت حلزون رایج ترین گزینه های درمانی برای کم شنوایی حسی عصبی هستند.

سایر علل کاهش شنوایی حسی عصبی می تواند شامل موارد زیر نیز باشد:

بیماری خود ایمنی گوش داخلی، تومورها یا اتواسکلروز حلزون گوش.
برخی از دارو ها مانند داروهای اتوتوکسیک نیز می توانند باعث کاهش شنوایی حسی عصبی شوند.

دستگاه های شنوایی مانند سمعک و کاشت حلزون رایج ترین گزینه های درمانی برای کم شنوایی حسی عصبی هستند.

انتخاب بهترین سمعک برای کودکان

سمعک دستگاهی است که از اجزای مختلفی تشکیل شده است. اجزای اصلی آن شامل یک میکروفون، دستگاه پردازنده داخلی و گیرنده ای است که به برای رساندن صدا به کاربر کاربرد دارد.

سمعکی که برای کودکان انتخاب می شود باید دارای ویژگی هایی باشد تا با توجه به سبک زندگی پر جنب و جوش کودکان بهترین عملکرد را داشته باشد.

  • سمعکی را برای کودکان انتخاب کنید که دوام بیشتری داشته باشد.
  • باید باتری هایی با دوام و غیرقابل دستکاری داشته باشد.
  • دارای یک چراغ نشانگر یا LED باشد تا معلم یا الدین به راحتی تشخیص دهند که سمعک روشن است یا خاموش است

بهترین نوع سمعک برای کودکان کدامست؟


بهترین سمعک ها می توانند میزان کم شنوایی کودکان را برطرف کنند و با سبک زندگی او نیز سازگار شوند. سمعک ها بسته به محل پوشیدن آنها (داخل گوش یا اطراف گوش) از نظر طراحی متفاوت هستند.

سه گزینه بهترین سبک سمعک برای کودکان عبارتند از: داخل گوش (ITE)، گیرنده در گوش (RITE) و پشت گوش (BTE).

سمعک داخل گوش یا (ITE)، اندازه کوچک و توصیه شده به کودکان بزرگ‌تر

سمعک های داخل گوش دارای رنگ بندی های زیادی هستند. این نوع سمعک ها اندازه کوچکی دارند و داخل گوش قرار می‌گیرند. به همین دلیل کنترل و تنظیم کردن آنها معمولا سخت است و باید به کمک بزرگ‌تر ها انجام شود. از این رو به کوکان بزرگ‌تر توصیه می‌شود.

سمعک گیرنده در گوش (RITE)، مشکلات کمتر و مناسب برای کم شنوایی شدید و خفیف، توصیه شده به کودکان بزرگ‌تر

بلندگوی این نوع سمعک بجای قرارگیری در یک پوسته جداگانه، به طور مستقیم در کانال گوش قرار می‌گیرد و از این رو قابل اعتماد تر است. این سبک از سمعک ها برای شنوایی خفیف تا شدید جوابگو هستند اما در هر صورت به کودکان بزرگ‌تر توصیه می‌شود.

سمعک های پشت گوش (BTE).
رایج ترین سبک سمعک برای کودکان سمعک آزمایش شده و واقعی سبک BTE است.

قالب‌های پلاستیکی گوش سمعک‌های BTE روی بالای گوش قلاب می‌شوند و درست پشت آن قرار می‌گیرند. اینها بزرگترین سبک شنوایی هستند.

آنها از یک لوله کوچک برای اتصال لوازم الکترونیکی سمعک پلاستیکی به یک قالب گوش سفارشی استفاده می کنند.

خبر خوب این است که می‌توان قالب‌های گوش جدید را طوری ساخت که با گوش‌های کودک در حال رشد باشد.

BTE ها برای اکثر درجات کم شنوایی، حتی شدید، در دسترس هستند. سازگاری آنها با نیازهای کودک و دوام آنها آنها را به بهترین گزینه سبک برای کودکان کوچکتر تبدیل می کند.

نصب سمعک توسط شنوایی شناس باید برای کمک به تعیین نیازها و سطح راحتی کودک انجام شود. این امر به ویژه برای کسانی که برای اولین بار از سمعک استفاده می کنند بسیار مهم است.

نتیجه
در حالی که کم شنوایی کودکان را در تعداد کمتری نسبت به بزرگسالان تحت تاثیر قرار می دهد، می تواند تا حد زیادی رشد آنها را در هنگام برقراری ارتباط مختل کند. خوشبختانه سمعک یک گزینه موثر برای درمان است.

اگر نگران این هستید که کودکی ممکن است کم شنوایی داشته باشد، اولین قدم مراجعه به متخصص شنوایی شناسی در زمینه شنوایی شناسی برای تشخیص و درمان کم شنوایی در کودکان است.

این متخصصان می توانند یک آزمایش شنوایی انجام دهند، یک برنامه درمانی را دنبال کنند و در مورد اینکه کدام سمعک ممکن است برای کودک شما بهترین باشد، راهنمایی کنند.

درباره نویسنده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا